Weboldalunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.

Garten Studio bemutatkozás

Tájépítész tervező irodánkat több, mint 25 év tapasztalata segíti abban, hogy minden feladatot - a maga kihívásaival együtt - a legnagyobb körültekintéssel végezzünk el. Munkáink mögött mindig ott van a jobbító szándék a közösség javára, az értékteremtés igénye. Stabil tervező csapattal dolgozunk, akik odaadóan, lelkiismeretesen állnak hozzá minden egyes projekthez, legyen szó akár falatnyi tetőkertről, vagy 100 hektáros városi parkról. Sokszínű, változatos tervek születnek, és válnak később valósággá, mely nagyban köszönhető a három tulajdonos - egyben vezető tervező - különböző habitusának, akik ugyanakkor közös értékrendet vallanak.

honlap: www.gartenstudio.hu

Néhány kép munkáinkról a sok megvalósult projekt közül, melyekben a tetőkerteknek fontos szerep jutott:

Mill Park irodaház belső kertje - A részben mélygarázs födémen létesített dinamikus látványt nyújtó belső kert egy természetes zöld sziget a város szívében, ahol a szabadban történő munkavégzésre is lehetőség nyílik a dús növényzet közt. (2018)

Center Point irodaház – A mélygarázs födémén létesült kertben az akkor újdonságnak számító cortenacél a Váci út egykori ipari múltját idézi. A játékosan megmozgatott zöldfelületek izgalmasan fogják közre az irodisták által kedvelt pihenőket. (2006)

Néprajzi Múzeum tetőkertje – A különleges adottságú, 7.500 m2 nagyságú kert egy fokozatosan emelkedő hajlásszögű tetőn valósult meg, ahol a csapadék- és öntözővíz megtartása, valamint a fenntartási, ápolási munkák kivitelezhetőségének biztosítása jelentette a legnagyobb kihívást. Népszerűsége átadása óta töretlen. (2021)

Várkert Bazár – A történeti kert helyreállítása során alkalmazkodnunk kellett az új beépítéshez, melynek nagy része a föld alá került (mélygarázs és rendezvényterem). A rekonstrukció így részben födémek fölött valósult meg, amihez a neoreneszánsz kert kialakítása, növénytelepítése is igazodik. (2014)

Újbuda Városközpont – Az Allee és az ún. Simplon lakóházak környezetében a váltakozó homlokzatstílusok követése mellett a külső területek funkcionálisan is igazodnak a beépítéshez, sok eltérő hangulatú mikroteret létrehozva ezzel. Az egységes térépítészet műszakilag jelentős különbségeket rejt, hiszen a pinceszint itt is jócskán „kilóg” a ház alól. Az Allee kísérleti zöldhomlokzata, tetőteraszai és több ezer m2-es extenzív tetőfelületei miatt is különleges. (2009)

Egis - Medimpex irodaház tetőkertje - Játék az anyagokkal: egy érdekes példa arra, hogy akár markánsan eltérő - élő és élettelen anyagok, mint a színes üvegcserepek és a növények, harmonikus kombinálása milyen egyedi és szerethető környezetet tud teremteni egy tetőkerti munkahelyi környezetben. (2008)

 

Az oldal tetejére