Weboldalunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
2.527 Ft (1.990 Ft + ÁFA)
Menny.:fm
Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: Nem szállítható.
Várható szállítás: 2024. július 19.
Szállítási díjról minden esetben érdeklődjön!

GreenLine-100 műanyag ágyás- és zöldtetőszegély

2.527 Ft (1.990 Ft + ÁFA)
Menny.:fm
Kívánságlistára teszem

Leírás

Kerti utak és ágyások, térburkolatok, játszóterek, gumitégla valamint kavicssávok füves részektől történő szakszerű és esztétikus elválasztására, a kert alaki megformálására alkalmazzák. Esztétikus, majdnem láthatatlan vonal a füves és egyéb növányi területek között, illetve burkolatok és szórt burkolatok mellett.

Használatával ívek is kalakíthatók, könnyen és gyorsan telepíthető.

A szegélyezés csak gyalogos és kerékpáros forgalommal terhelhető!

Technikai adatok

  • Magasság: 100 mm
  • Szélesség: 80 mm
  • Hosszúság: 1000 mm
  • Anyagvastagság: 4 mm
  • Tömeg: 0,75 kg/m
  • Anyag: környezetbarát fagy- és UV-álló polietilén
  • Opcionális tartozék: műanyag lerögzítő tüske (Ø16×250 mm)

Beépítési javaslat

Ágyásszegélyként alkalmazva a szegélyeket a végükön kialakított toldókkal összetoldva a megfelelően elkészített alapra(tükörre) fektetjük, majd az opcionálisan rendelhető műanyag szegekkel rögzítjük. A szegélyek merevítését kivágva ívek is könnyen és gyorsan kialakthatók vele.  Bármilyen hideg burkolat szegélyezésére alkalmas, a beton szegélyek helyettesíthetők vele. Térkőszegélyként alkalmazva egyenes lerakáshoz 2-4 db, ívekhez 4-5 db szeget javasolunk (Ø16×250 mm). Lerakás után a szegélyeket elfedjük, így szinte láthatatlan vonal lesz a füves és egyéb részek között. A szegély alapanyaga révén UV-stabil, fagyálló, és ellnáll a talajsavaknak is. A szegélyeken keresztirányú gépjármű forgalom nem megengedett.

Zöldtetőkhöz alklamazva a szegélyeket egymás után sorolva helyezzük el közvetlenül a szivárgórétegre. Amennyiben íveket szeretnénk kialíkítani, úgy az alsó részen lévő merevítéseket elvágva könnyen és gyorsan megrtehetjük.  Kétoldali megtámasztás esetén a kavicsléceket nem kell külön rögzíteni, a leterhelő rétegek megfelelő stabilitást nyújtanak. Az elemek méretre vágását gyorsvágóval könnyedén el tudjuk végezni. Amennyiben intenzív zöldtetők szegélyezésére szeretnénk használni, úgy az opcionálisan kapható lerögzítő tüskékkel rögzíthetjük a szegélyeket (Ø16×250 mm).

Beépítési képek

Az oldal tetejére