Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Korábbi híreink

Munkavédelem és biztonság a zöldtetőn

Munkavédelem és biztonság a zöldtetőn

2021. 03. 08. 19:05:35 Mátyás Zoltán

A zöldtető kialakítása, már a nevéből adódóan jelzi, hogy a munkavégzés az esetek nagy részében, az épület tető szintjén történik. Az építési munkaterületekre vonatkozó jogszabályok, a 2,0 m magasságot meghaladó munkaterületeknél, a magasban történő munkavégzés szabályait írják elő.

Bemutatkozik a Dörken Delta Floraxx Top drénlemez

Bemutatkozik a Dörken Delta Floraxx Top drénlemez

2021. 02. 15. 10:37:10 Dvorák Andrea
A DELTA®-FLORAXX TOP dombornyomott lemezt kifejezetten zöldtetőkhöz fejlesztettük ki. Egyedülálló, kiegészítő bordákkal merevített domborulatainak köszönhetően vízelvezető, vízmegtartó és szűrőréteg egyben. 

A 20 mm magas, nyolcszög alakú domborulatok különösen nagy nyomószilárdságot 200 kN/m2 és rendkívüli vízelvezető képességet eredményeznek. A gyári kasírozásnak számos előnye van: a geotextília nem csúszik el, nem kapja fel a szél, valamint megakadályozza a szerkezet eltömődését. 

A lapostetők hasznosítása már régóta érdekes téma az ipar és a hatóságok számára: parkok, játszóterek és sportpályák lapostetőn történő kialakítása ellensúlyozza a városokban és sűrűn lakott területeken a zöldfelület hiányát. A járható lapostetők tetőteraszként is funkcionálhatnak, és akár helyettesíthetik a kertet. 

Az extenzív zöldtetők trágyázásának szükségessége

Az extenzív zöldtetők trágyázásának szükségessége

2021. 02. 15. 08:23:24 Máthé József Zoltán

A zöldtető egy zárt rendszerű ökoszisztéma. A cél a tetőfelületek ökológiai hasznosítása. A szakirodalom szerint megkülönböztetünk extenzív - azaz „magától működő”, igénytelen, szinte karbantartást nem igénylő - és intenzív zöldtetőket. Az alábbi cikk az extenzív tetőkhöz kifejlesztett szerves trágyákat veszi számba és ismerteti felhasználási módjukat.

Az oldal tetejére