Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vezetett szakmai séta 2.0 - beszámoló

Vezetett szakmai séta 2.0 - beszámoló
Minket is meglepett, milyen nagy sikere volt a vezetett szakmai séta lehetőségnek, amit ebben a korábbi bejegyzésünkben ajánlottunk fel tájépítészeknek.

November 22-én került sor az első őszi sétára a GreenTech és a greenroof.hu közös szervezésében. A C7 projekt épülő ütemét tekintettük meg, melyet a 4D Tájépítész Iroda tervezett. A zöldfelületek a Garden Kertészeti Kft. kivitelezésében valósulnak meg.

A 6. emeleti tetőkertnél már kész vannak az építési munkálatok, itt a beépített elemek és az alkalmazott műszaki megoldások ismertetésével az intenzív tetőkertek tervezési alapelveit beszéltük át. Bemutattuk többek között a zöldtetők rétegalkotóit, az univerzális RoofBox kontrolaknákat és a szükséges biztonságtechnikai elemeket.

A földszinten található belső zöldtető építése még folyamatban van. Itt a tereprendezési és növényültetési munkákat, valamint a Rooftech intenzív ültetőközeget vizsgálhattuk meg közelebbről. Az egyedi látszóbeton támfalak telepítési lépéseit és a vízelvezetés kialakításának rétegalkotóit is szemügyre vettük: a RoofDrain esővízmegtartó és lefolyáslassító lemezt, illetve a T-Gap résfolyókákat.

A zöldtető építés logisztikai lépéseit, az anyagmozgatási nehézségeket, valamint a fenntartási szempontokat is átbeszéltük a kollégákkal. A tervezői kérdések mentén a kivitelezések során előforduló gyakorlati problémákat és azok megoldási javaslatait is érintettük.

Nagyon tartalmas szakmai program volt, ezúton is köszönjük a megjelent Kollégák érdeklődő figyelmét és a hideg időjárás ellenére is rendületlen kitartását!

A következő sétát 2023. elején tervezzük, melyről honlapunkon és facebook oldalunkon is adunk majd tájékoztatást! Új jelentkezés az alábbi űrlapon lehetséges:


Addig is zöldtetőépítéssel kapcsolatos kérdésekben keressétek kollégáinkat: Blaskó Csaba kereskedelmi vezetőt és Burmeister Zsuzsa tájépítész, építész kapcsolattartót az alábbi elérhetőségeiken:

Blaskó Csaba kereskedelmi vezető

Mobil:  +36 30 111 12 00

E-mail: blasko.csaba@greenroof.hu  

 

Burmeister Zsuzsa okl. tájépítész, értékesítő

mobil:  +36 20 777 67 97

e-mail: burmeister.zsuzsa@greenroof.hu  

 

 

Az oldal tetejére