Weboldalunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.

S-Tér bemutatkozás

Az S-TÉR Kft. 1994 óta családi vállalkozásként működő tájépítész iroda. Tevékenységünk magába foglalja a szabadtértervezést, a játszótéri eszközök értékesítését és a játszótérépítést, így megrendelőinket az első ötlet megszületésétől a kivitelezésig tudjuk segíteni fejlesztési elképzeléseik megvalósulásában.

Tervezőirodánkban tájépítész tervezőink munkájának jelentős részét közparkok, közterek, intézmények szabadtereinek, sportpályák, játszóterek kialakítása teszi ki, de van tapasztalatunk települési szintű zöldfelület-fejlesztéshez kapcsolódó koncepcionális, stratégiai tervezési feladatok ellátásában is.

A zöldtető tervezés már 2001 óta részét képezi tervezési feladatainknak, elsőként a Fővárosban, majd a vidéki nagyvárosokban, egyre változatosabb alternatívákat kínálva a szabadtéri zöldfelület kialakításnak.

Tevékenységeinkről bővebb információ itt található: https://s-ter.hu/

 

Néhány referenciánk

1)      Az Erzsébet téri Gödör és az Erzsébet park, a Kulturális Központ és Design Terminál környezetének alakítása (Budapest V. kerület)

tervezés évei: 2001/2005/2013, megvalósítás évei: 2002/2006/2014

Az Erzsébet téri Gödör területére már 2001-ben készült környezetrendezési terv, amely alapján a park I. üteme 2002-ben megvalósult. A térrendszer alapeleme a Gödör Kulturális Központ előtere feletti feszített víztükrű nagymedence, mely mellett a mólót lépcsőzetes kialakítású vízjátékokkal gazdagított pihenőtér kíséri. A funkciókban gazdagon kialakított tetőkerten kialakított közösségi terület szerves kapcsolatban áll az egykori autóbusz terminál túloldalán található park területével. A legutóbbi felújítás során, 2013-ban az Akvárium medencéjének északi és keleti oldalán napozóteraszokat alakítottunk ki. A teraszokon új ülőfelületek és növénykazetták jelentek meg, köztük burkolatba süllyesztett párásító berendezéssel, az északi oldalon új faburkolatú stéggel.

2)      Kölcsey Művelődési Központ (Debrecen)

tervezés / megvalósítás éve: 2004/2005

A felszín alatti garázs felett egy nagyvonalú, elegáns városi dísztér épült, mely a kialakult belvárosi térszerkezethez és a Központ építészeti elemeihez szervesen kapcsolódik. A térrendszer egyik alapeleme a Déri Múzeum tengelyében elhelyezkedő 65 m2-es, feszített víztükrű medence. A medence fölött 3 m széles faburkolatú híd húzódik, iránya a Kölcsey Központ épületének tengelyéhez igazodik. A konferencia központ tetején alacsony, szárazságtűrő növényekből – alapvetően fűfélékből és Sedum (varjúháj) fajokból álló kert került kialakításra.

3)      Petőfi tér környezetrendezése (Debrecen)

Tervezés / megvalósulás éve: 2019 / 2022

A tervezés során a Petőfi tér két végét egy hangsúlyos gyalogos tengellyel kapcsolatuk össze, mely mentén fűződnek fel a köztéri funkciók. A széles gyalogos sétányt corten borítású prizmák kísérik, amelyek felületén helytörténeti kiállítás mutatja be a Petőfi tér kialakulásának történetét.

A tér látványos eleme a díszmedence, amelyhez étterem és grillterasz kapcsolódik. A Petőfi szobor előtt nagyobb dísz- és pihenőterület került kialakításra. A tér déli felén egy nagy méretű, helyszíni gumiburkolatú játszótér található, amely a 2-12 éves korosztály számára nyújt szórakozási lehetőségeket. A játszótéren Wi-fi és térfigyelő rendszer kerül kiépítésre.

4)      Pillangó park környezetrendezése (Budapest XIV. kerület)

Tervezés / megvalósulás éve: 2016 / 2019

A komplex parkrekonstrukció tervezése során irányelv volt az egyszerű, letisztult formavilág, az egységes anyaghasználat és a fenntartható növényfelületek létrehozása. A meglévő sportpályák megújultak, a meglévő játszótér gumiburkolatot kapott és számos izgalmas játékfunkcióval bővült. A park használói számára pelenkázóval ellátott vizesblokk került kihelyezésre. A parkot feltáró útvonal mentén gumiburkolatú futókör kelült kialakításra.

A sétányok burkolatai megújultak, a teljes park közvilágítása is kialakításra került. A játszótér előtti terület a szülők számára biztosít pihenőhelyet, padok, kerékpártárolók kerültek elhelyezésre. A kutyatulajdonosok számára kutyafuttatók kerültek kialakításra. A park Kerepesi út és Róna utca menti részein biodiverz növénytársulás került kialakításra több, mint 14 000 m2-en, mely Budapest egyik legjelentősebb ilyen jellegű növénytelepítése.

5)      Óhegy park környezetrendezése (Budapest X. kerület)

Tervezés / megvalósulás éve: 2017 / 2019

A Nagyjátszótér az Óhegy park központi játszótere, ahol a Kőbányán méltán híres sörgyártás alapnövénye, a komló is megjelenik a játszótéren, mint motívum.

A sportpályák parkterületén helyet kap az összes sportolással kapcsolatos tevékenység, valamint egy biciklis szerelőállomás. A körbekerített aszfalt pálya területe megnövekedett: a régebbi street workout eszközök mellé beterveztünk egy új kombinált eszközt és egy kisebb parkour pályát.

Az erdei tematikájú Kisjátszótér a kisebb korosztály (1-6 éves korosztály) számára készült, színes és biztonságos öntöttgumi burkolattal, 3D gumi állatfigurákkal és gumigömbökkel, levél formájú rugós játékokkal, fészekhintával és trambulinokkal.

A Bányász játszótér a nagyobb gyerekek (6-14 éves korosztály) számára kialakított bányászati tematikájú játszótér. A tervezett játszóeszközök között található ügyességi akadálypálya, kötélpálya, kőfejtésre utaló köteles mászósziklák és vizes kaszkádos játszóelem.

Az oldal tetejére