Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Testnevelési Egyetem kampusz-fejlesztés

Testnevelési Egyetem kampusz-fejlesztés
Egyedülálló sportterasz épül hamarosan a Testnevelési Egyetem új budai kampuszának tetején. Az Alkotás utcai épületre tervezett, sportfunkciókkal bővített zöldtető Európa legnagyobb egyetemi sportterasza lesz.

A tetőn 450 méteres rekortán futópálya, teqball-asztalok, street workout, TRX, erőnléti edzésre alkalmas eszközök, slackline, pingpongasztal és szabadtéri jógatér is helyet kap. A hallgatók a környező budai utcák fölött kilenc-tizenegy méterrel mozoghatnak majd, a tanórák és a sportolás közbeni szünetek idejére pedig árnyékos pihenőzóna – kávézó, padok, asztalok és zöld gyep – várja őket.

A sportterasz tervezésekor prioritás volt a környezettudatos szemlélet érvényesítése: az építészek a tetőre vízáteresztő burkolatot terveztek, jellemzően természetes anyagokat használtak, és a növényzet számára ideális feltételeket alakítottak ki. Az esővízgyűjtő rendszer mellett az épületet és környezetét a komolyabb záporok esetére is felkészítették. Az egyetem hallgatói mind a négy évszakban sportolhatnak a különleges helyszínen.

A Testnevelési Egyetem tavaly kinevezett rektora, Sterbenz Tamás korábban az Indexnek adott interjúban azt mondta: azt szeretné, hogy 2025-re, amikor százéves lesz a TE, a világon egyedülálló edzőképző egyetem legyen.

forrás: roadster.hu, index.hu

Az oldal tetejére