Weboldalunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.

Urban Concept bemutatkozás

Irodánk 15 éve foglalkozik tájépítészeti tervezéssel. Munkáink között különböző léptékű és típusú tervezési feladatok szerepelnek, a több hektár kiterjedésű közparktól a néhány száz négyzetméteres tetőkertekig.

Törekszünk a tervezési munkákra mindig friss, kortárs szemlélettel tekinteni és az adott helyszínhez jól és mélyen kötődő koncepciót kreálni. Egy park vagy tér attól is lesz szerethető, hogy „máshová be nem illeszthető”, csak az adott helynek szól, a hely szellemét erősíti. Fontosnak tartjuk, hogy az erős koncepciót a mai kor klíma- és környezettudatos elvárásainak megfelelően alakítsuk ki, elsősorban a biológiai sokféleség védelmét szem előtt tartva, ezért különösen nagy hangsúlyt fektetünk a biodiverz zöldfelületek létrehozására, a csapadékvíz managementre és az élőhelyek védelmére.

www.urbanconcept.hu

 

néhány megvalósult projektünk:

 

Park Átrium Irodaház kertje:

A téglalap alaprajzú kert kialakításánál arra törekedtünk, hogy a XXI. századi irodai munkavégzés szerteágazó fajtáit kültérben is megtámogassuk. A merész színekkel tervezett aszfaltburkolat megfelelő helyet biztosít a kültéri munkavégzéshez és sokfélesége kreativitásra ösztönöz, felpezsdíti a munkavállalói energiatartalékokat.

 

Gyermekek háza iskolakert:

Az iskolakert részben födémen, tetőkertként valósult meg. Az udvar kialakításánál legfontosabb szempont a szabad játék biztosítása a gyermekek számára. Ezt színes, funkcionális felfestésekkel rendelkező gumiburkolattal értük el.

Haller park:

A IX. kerületi parkban seprűzött bazaltbeton burkolatot terveztünk, ami nagy szabadságot adott a térformálás terén. A meglévő fák megóvása és védelme itt kiemelt szerephez jutott.

 

Az oldal tetejére