Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Partnereket keresünk

Varsó Tower, az EU legmagasabb felhőkarcolója és zöldtetője

Varsó Tower, az EU legmagasabb felhőkarcolója és zöldtetője

Felépült az Európai Unió legmagasabb épülete, a Varso Tower, melynek 310 méteres magassága önmagában is impozáns, de az 49. emeleten kialakított zöldtető igazi kuriózum! A 205 méteres magasságban lévő kertben többek között 16 fát ültettek el, melyek pár év múlva elérik a 6 méteres magasságot.

A projektben nagy figyelmet fordítottak a zöld felületekre, ugyanis további több tucatnyi fa díszíti a tágas, mozaikokkal kirakott előcsarnokot és az utcafrontot.

A zöldtető építéséről készült videó itt teinthető meg:

Az 53. emeleti kilátóba 2 panorámalifttel juthat fel a közönség, hogy a magasból csodálja a várost - és a mellette lévő épületek zöldtető felületeit. A felhőkarcoló ugyanis a Varso Place projekt részeként, két alacsonyabb - 21 és 19 emelet magas - épülettel összeköttetésben valósul meg, a Foster + Partners brit építésziroda tervezésében (ők tervezték egyébként a MOL Campust is). A fejlesztés minőségét a független BREEAM és WELL auditorok is elismerték, akik Outstanding „Kiváló” , illetve Gold „Arany” minősítésben részesítették az épületet. 

A Varso Tower a fenntarthatóságot helyezi előtérbe, olyan technológiák alkalmazásával, amelyek csökkentik az épület ökológiai lábnyomát és a légszennyezést. A tervezésnél figyeltek rá, hogy bőségesen jusson természetes fény az épületen belülre. 

Grant Brooker, a tervezőiroda vezetője ezt nyilatkozta: "Hiszünk abban, hogy a torony, amely tele van élettel és rendkívüli közösségi terekkel, pozitívan alakítja a város képét. Reméljük, hogy a helyi és nemzetközi üzleti élet központjává, valamint a kortárs Lengyelország szimbólumává válik."

      

forrás: archello.com, epiteszforum.hu, hbreavis.com, varso.com

 

Az oldal tetejére