Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zöldtető blog

Extenzív zöldtető a Schiller Autó Család új bázisán

Extenzív zöldtető a Schiller Autó Család új bázisán

2021. 07. 30. 14:17:52 Kiss Boglárka
Folytatjuk a hazánkban megvalósult zöldtetős beruházások bemutatását, ezúttal az idei év egyik legnagyobb fejlesztéséről hoztunk képeket. Hamarosan megnyitja kapuit a Schiller cégcsoport új, minden igényt kielégítő főhadiszállása Újpesten.
Polgári kezdeményezés: Zöld kerteket a háztetőkre!

Polgári kezdeményezés: Zöld kerteket a háztetőkre!

2021. 07. 26. 13:32:42 Kiss Boglárka

A greengardenrooftops.com  aláírás-gyűjtésbe kezdett, hogy minél több zöldtető létesüljön az európai háztetőkön. A kezdeményezés célja, hogy visszahozza a természetet a városokba és minél több állat-, és növényfajnak nyújtson élőhelyet - miközben az unalmas szürke háztetőket egészséges zölddé változtatja.

Virágzó jövőkép!

 

Európa Zöld Városa pályázat

Európa Zöld Városa pályázat

2021. 07. 12. 11:49:24 Kiss Boglárka

A "Több zöld várost Európának" kampány kereteiben meghirdetésre került az Euórpa Zöld Városa díj, melynek felhívása elérhető a thegreencities.eu honlapján. A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete 2021. július 25-ig keresi azt a magyarországi projektet, melyet a nemzetközi versenyben megmérettetésre érdemesnek ítél.

A fenntartható városfejlődés alapja: a zöldtető

A fenntartható városfejlődés alapja: a zöldtető

2021. 07. 05. 13:40:45 dr. Szőke Andrea
A fenntartható fejlődés (sustainable development) - ahogy az Egyesült Nemzetek Szervezetének 1987. évi Brundtland-jelentésében szerepelt - olyan fejlődési folyamat, amely „kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket”.
A zöldtető mint ökológiai életközösség

A zöldtető mint ökológiai életközösség

2021. 05. 14. 14:05:31 Polacsek Gergely
Hogy válnak az extenzív zöldtetők ökológiailag értékes életközösséggé? Természetes termőközeg, durva kavics, köves talaj és uszadék fa egyaránt biztosít természetközeli életteret a növény és állatvilágnak, illetve optikailag nyugtató, harmonikus látványt.
DiaSafe® leesés elleni védelem

DiaSafe® leesés elleni védelem

2021. 05. 12. 09:45:46 Csige Anna
Minden magasban munkát végző személy számára meg kell teremteni a biztonságos munkakörnyezetet, többek között védeni kell a magasból történő leeséstől. Ezt a munkavégzés közbeni védelmet a munkáltatónak és/vagy az épület tulajdonosának, üzemeltetőjének kötelessége biztosítani. Erre a biztonsági követelményre az építészeknek is figyelemmel kell lenni a tervezés során.
Akadémia Garden projekt

Akadémia Garden projekt

2021. 05. 05. 11:04:35 Bencze Anna
Az Akadémia Garden társasház a Cordia beruházásában valósult meg 2020-21. évben. Az épület változatos tetőkerti kihívásokat tartogatott, a szűk belvárosi utcákban különleges megoldásokra volt szükség.
Extenzív zöldtetők rétegfelépítése

Extenzív zöldtetők rétegfelépítése

2021. 05. 04. 10:40:34 Somogyi Mihály

A modern, lapos tetős családi házak térhódításával egyre több tudatos építtető élvezi az extenzív zöldtetők által nyújtott épületenergetikai előnyöket már hazánkban is.

Zöldtető fenntartási terv előnyei és szükségessége

Zöldtető fenntartási terv előnyei és szükségessége

2021. 03. 29. 15:36:21 Velkei Dávid
Zöldtető építéskor és a későbbi fenntartás során számos dolgot tekintetbe kell venni. A környezetre gyakorolt hatásnak azonban a lista élén kell állnia. A BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Methodology) a legfontosabb környezetvédelmi értékelési módszer és egyben a zöldtetők alaptervezése során használt minősítési rendszer. Ezt a rendszert mind az extenzív, és mind az intenzív zöldtetők fenntartása, gondozása során figyelembe kell vennünk, ezért érdemes zöldfelület fenntartási gondozási tervet készíteni.
Zöldtetők a nagyvilágban

Zöldtetők a nagyvilágban

2021. 03. 09. 18:50:22 Kiss Boglárka

A nagyvárosokban az emberek minden lehetőséget megragadnak, hogy kapcsolatban maradjanak a természettel. A parkokon és balkonokon túl mára a lakó-, és munkahelyek, középületek tetejére is zöldfelületeket terveznek és építenek. Összegyűjtöttünk néhány igen látványos és inspiráló zöldtetőt a világ különböző nagyvárosaiból:

 

Az oldal tetejére