Weboldalunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.

Tilia Kertészeti Bt. bemutatkozás

Tilia Kertészeti Bt.

tájépítész vezető tervező: Wallner Krisztina

 

Cégünk 20 éve foglalkozik tetőkertek tervezésével.

Terveink alapján megvalósult első zöldtető a T-Mobile irodaház tetőkertje volt a Bp. XI. Szerémi úton, mely 2007-ben Építőipari Nívódíjat is kapott.

2019-ben a balatonfüredi Zákonyi téri mélygarázs fölött épült meg egy sokfunkciós zöld köztér, télen korcsolyapályával.

2022-ben készült el eddigi legnagyobb zöldtető tervünk kivitelezése a Bosch Budapest Innovációs Kampusz új épületein, a Bp. X. Gyömrői úton. Itt az irodaház dolgozói számára kikapcsolódást, kültéri tárgyalásokat és egyéni munkavégzést is lehetővé tevő térrendszert alakítottunk ki, nagy felületen létrehozott intenzív zöldtetőn.

Foglalkozunk városi terek, parkok, sétányok kialakításával és felújításával, ill. közintézmények (óvodák, iskolák, bölcsődék), irodák és ipari létesítmények kertjének tervezésével is.

A megbízást nemcsak tervezésként értelmezzük, a projekteket az első terepszemlétől az átadásig végigkísérjük, a kivitelezést végig támogatva.

Alapvető hitvallásunk a minél zöldebb települések kialakítása, fásítás szinte lehetetlen helyzetekben is. Ezért örömmel közreműködünk az intenzív tetőkertek térhódításában, melyek a városi zöldfelületek fejlesztésnek jelentős pillérei.

 


Balatonfüred, Zákonyi téri mélygarázs tetőkertje nyáron…

... és télen

(fotók: Wallner Krisztina)

Bosch Budapest Innovációs Kampusz tetőkertjei, fotó: Palkó György / Krüllung

Az oldal tetejére